Nieuw jeugdhuis in Sint-Lenaarts opent de deuren

Door Daan de Veuster, woensdag 5 maart 2014

Zaterdagavond jl. kon jeugdhuis Den Dijk haar nieuwe en vaste stek in de Houtstraat 4G officieel in gebruik nemen. De afgelopen weken werkte de jeugdhuiswerking naarstig aan de binnenafwerking en de gemeentelijke technische diensten werkten de omgeving af.

Het gebouw werd opgetrokken door aannemer Swinnen in opdracht van het Brechtse gemeentebestuur voor een bedrag van € 490.500. De Brechtse architect Jef Faes tekende de plannen. Het is niet alleen duurzaam en modern, maar het kan ook multifunctioneel en door meerdere verenigingen gebruikt worden. Zo krijgt de deelgemeente Sint-Lenaarts er een extra troef bij!

Jeugdhuis Den Dijk

Tijdens mijn toespraak benadrukte ik dat de jeugdhuiswerking nu zelf "een hart in het gebouw moet steken". Het behoort tot de mooiste jeugdhuizen van de regio, maar het is aan de jeugdhuiswerking zelf om er "the place to be" van te maken. Ik geloof dat jeugdhuis Den Dijk dit kan waarmaken; o.l.v. Jonas Donckers beschikt de jeugdhuiswerking over een enthousiast en gedreven bestuur. Ook wist Den Dijk al meer dan 8 jaar, in moeilijkere tijden, zonder vast lokaal de werking uit te bouwen. Ik wens hen alvast alle succes toe in de toekomst!

Jeugdhuis Den DijkJeugdhuis Den Dijk

Het Brechtse gemeentebestuur wil de jeugdhuizen ook nu een helpende hand blijven bieden, om zo o.a. het aanbod van jeugdculturele activiteiten uit te bouwen.

Na de opening van de nieuwe stek voor jeugdhuis 't Jop in oktober 2011, is dit het tweede nieuwe jeugdhuis dat op relatief korte termijn de deuren opent. Thans wordt er werk gemaakt van een vaste stek voor jeugdhuis Het Bastion uit Brecht.

Meer informatie

FacebookTwitter