Gemeentelijk vrijetijdsaanbod is groot succes

Door Daan de Veuster, maandag 20 maart 2017

Het Brechtse gemeentebestuur organiseert tijdens de schoolvakanties al heel wat jaren activiteiten voor kinderen. Een aanbod dat de laatste jaren nog is uitgebreid. Tijdens het inschrijvingsmoment voor de zomer- en paasvakantie bleek er bijzonder veel interesse te zijn voor deze activiteiten. Het gemeentelijke vrijetijdsaanbod is populair omwille van een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding en omdat het dicht bij huis wordt georganiseerd. De afgelopen legislatuur werd het bovendien uitgebreid naar kleuters en tieners toe. Ook is er in vergelijking met vorig jaar nog een kamp bijgekomen. Dat neemt niet weg dat ongeveer 300 beschikbare plaatsen in een mum van tijd werden ingenomen.

In samenspraak met de medewerkers van de vrijetijdsdienst werd er direct gezocht naar oplossingen. Zo zijn op korte termijn 30 extra plaatsen gecreŽerd. Met IT-bedrijf Cipal zijn dan weer afspraken gemaakt om het online inschrijfsysteem gebruiksvriendelijker te maken. Die verbetering moet bij het volgende inschrijfmoment in het voorjaar al zichtbaar zijn.

Naar volgend jaar toe wordt onderzocht of het aanbod nog verder verruimd kan worden en wat daar de financiŽle consequenties van zijn. Nog een optie die bekeken wordt, is het stimuleren van verenigingen om jeugd- en sportkampen te organiseren.

FacebookTwitter