In iedere deelgemeente een jeugdhuis: jeugdhuis 't Bastion opent de deuren

Door Daan de Veuster, zondag 25 februari 2018

Afgelopen weekend kon jeugdhuis 't Bastion de deuren openen. Daarmee heeft iedere deelgemeente nu zijn eigen jeugdhuis. Toen ik begin 2007 schepen voor jeugd werd beschikte enkel jeugdhuis 't Jop over een eerder beperkt lokaal. In 2011 kon dit jeugdhuis verhuizen naar een nieuw gebouw aan de Kattenhoflaan in Sint-Job. Ook voor Jeugdhuis Den Dijk in Sint-Lenaarts werd het nodige gedaan. In 2014 opende dit jeugdhuis de deuren in de Houtstraat, aan de parking van de voetbalterreinen.

Enkele jaren geleden ontstond jeugdhuis Brecht, later omgedoopt in jeugdhuis 't Bastion. Een vaste locatie was evenwel niet voorhanden. Die werd later gevonden aan de parking naast de terreinen van Brecht S.K. Het voormalig strijkatelier werd hier omgevormd tot een hedendaags jeugdhuis. De werkzaamheden zijn vooral uitgevoerd door vrijwilligers van het jeugdhuis en medewerkers van de technische diensten van de gemeente. Er werd slechts beperkt beroep gedaan op externen. Met eerder beperkte budgetten werd een mooi resultaat bereikt.

jeugdhuis 't Bastion

jeugdhuis 't Bastion

Jeugdhuizen zijn van belang omdat zij dichtbij huis in een aanbod voorzien voor opgroeiende jongeren. Jongeren krijgen er de vrijheid ťn een kader om samen met generatiegenoten ideeŽn uit te werken, verantwoordelijkheid te dragen en niet onbelangrijk zich te amuseren. Veel succes toegewenst aan jeugdhuis 't Bastion!

jeugdhuis 't Bastion

jeugdhuis 't Bastion

FacebookTwitter