28 nieuwe sociale huurwoningen in gebruik genomen

Door Daan de Veuster, donderdag 24 mei 2018

Deze maand zijn 28 nieuwe sociale huurwoningen aan de Vaartkant-Links in gebruik genomen. Ze werden in opdracht van S.H.M. De Voorkempen H.E. gebouwd en alle woningen zijn toegewezen. Het is het eerste nieuwbouwproject dat in het kader van het BSO (Bindend Sociaal Objectief) voor de gemeente Brecht, in gebruik werd genomen. De nieuwe woningen bevinden zich in de nabijheid van het woon- en zorgcentrum "Sint-Lenaartshof", waar eerder dit jaar een nieuw BMW-parcours en wandelpad werden aangelegd. Ondertussen zijn nog enkele werven opgestart zoals de Pothoek (Sint-Lenaarts), Leeuwerik (Sint-Job-in-'t-Goor) en Molenstraat (Brecht). Tegen 2025 het BSO van 191 sociale huurwoningen halen moet lukken, want alle projecten zijn ingepland.

nieuwe sociale huurwoningen

nieuwe sociale huurwoningen

Al deze projecten zijn in de hoofdzaak bestemd voor mensen die in de gemeente Brecht wonen en hebben gewoond. Eerder werd daarvoor een lokaal toewijzigingsreglement opgemaakt.

Eveneens is het realiseren van een aanbod aan bescheiden woningen nog een doelstelling. Hiervoor komen mensen in aanmerking die net te veel inkomsten hebben voor een sociale woning, maar toch nog een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Voor de bouw van dergelijke woningen zijn geen subsidies voorzien, maar de huisvestingsmaatschappij kan ook autonoom de huurprijs bepalen. Bijkomende betaalbare kavels en sociale koopwoningen zitten eveneens in de pijplijn.

FacebookTwitter