Gemeentebestuur huurt schoolsporthal in Sint-Job-in-'t-Goor

Door Daan de Veuster, zaterdag 1 september 2018

De beschikbare uren in de private sporthal De Zandbergen in Sint-Job zijn vanaf het begin van het nieuwe seizoen drastisch beperkt. De nabijgelegen Royal Antwerp Hockey Club maakte immers een overeenkomst met de eigenaars om het merendeel van de uren te huren. Een aantal van onze andere verenigingen dreigen op die manier in de kou te komen staan.

Niettegenstaande er weinig tijd was hebben we toch oplossingen gevonden. Vanaf 1 september huurt het gemeentebestuur alvast de sporthal van de Vrije Basisschool Maria Middelares en dit voor een huurprijs van 600€ per maand. De overeenkomst loopt voor een periode van 3 jaar. De sporthal zal tijdens weekdagen naschools beschikbaar zijn, alsook in het weekend en in de schoolvakanties iedere dag. Reservaties zullen verlopen via de sportdienst met gunsttarieven voor de erkende Brechtse verenigingen. De school zal de sporthal aanpassen met ondermeer een badgesysteem voor de toegang en de kleedkamers vernieuwen.

Eerder verkregen Maria Middelares en Clara Fey een subsidie van de Vlaamse overheid om hun sportaccommodatie naschools open te stellen. Die aanvragen werden door het gemeentebestuur ondersteund.

FacebookTwitter