Weinig evenementen, maar uitleendienst zit niet stil en geeft jeugdbewegingen extra ondersteuning

Door Daan de Veuster, maandag 20 juli 2020

De gemeentelijke uitleendienst voorziet normaal verenigingen van materialen om evenementen te organiseren. Denk maar aan een podium, tentjes, dranghekken... Deze zomer ziet er voor de uitleendienst helemaal anders uit, uiteraard wegens de coronacrisis.

Door de coronacrisis vallen bijna alle evenementen weg. Onze gemeentelijke uitleendienst zit echter niet stil. Jeugdverenigingen die op kamp gaan krijgen extra ondersteuning zoals tentjes en dranghekkens. Zij kunnen dit gebruiken om hun kampen op een corona-veilige manier te organiseren.

Roeland Ruelens, gemeenteraadslid (CD&V) en voormalig groepsleider bij de Chiro: "Zodra bekend werd dat de kampen konden doorgaan had ik meteen door dat de veilige organisatie van zon kamp een enorme uitdaging zou zijn. We hebben veel jeugdverenigingen in Brecht met veel leden. Bijvoorbeeld bij Chiro Sint-Job zouden er zon 300 mensen in totaal mee op kamp gaan, met al die verschillende bubbels is dat niet eenvoudig. Met de dranghekken van de gemeente kan de afstand tussen de bubbels makkelijker gerespecteerd worden."

We willen ook de parkhappening van Brecht bedanken. Zij stellen hun grote toiletwagen ter beschikking aan de jeugdverenigingen die op kamp gaan.

extra ondersteuning aan de jeugdbewegingen

extra ondersteuning aan de jeugdbewegingen

FacebookTwitter